Nekynuté koblihy
Nekynuté koblihy
Suroviny: 300 g hladké mouky, 200 g polohrubé, 1 vrchovatá PL prášku do pečiva, 1 ČL soli, špetka mletého muškátového oříšku, 250 g moučkového cukru, 3 vejce, 3 PL mléka, 200 g zakysané smetany, 50 g rozpuštěného másla, 2 ČL citronové kůry, 1 PL pomerančové marmelády (pokud je s kůrou, rozmixovat nebo propasírovat).
Postup: Vejce s cukrem vyšlehat v pěnu, pak přidat zakysanou smetanu, mléko, máslo, marmeládu a kůru. Nakonec vmíchat prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, muškátovým oříškem a solí. Z těsta vytvarovat kouli, pokud lepí, přidat mouku, pak nechat cca půl hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme 5 mm vysoký plát a vypichujeme koblihy. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Přehled komentářů
Masopustní koblížky byli asi lepší, ale tento recept se mi také líbí zkusím ho !!!!!!!!! :)
Taky dobrý :)
(Maky, 2. 4. 2009 15:46)