Masopustní koblížky
Masopustní koblížky
Suroviny: 300 ml mléka,,špetka soli,,3 lžíce rumu,100g másla, 8 žloutků (rozšlehat ve změklém másle), 3 lžíce moučkového cukru, 400g polohrubé mouky, 200g hladké mouky,
1 kostka čerstvého droždí (42g), marmeláda na plnění.
Postup: Zadělat kynuté těsto a nechat vykynout (nebo v pekárně na program těsto, ale půl hodiny před
skončením programu těsto už poleze z pekárny. Po vykynutí a vyválení asi na 1 cm silnou placku vykrájíme skleničkou kolečka, naneseme marmeládu, nejlépe meruňkovou, prázdným kolečkem překryjeme, okraje stiskneme a přesahující těsto skleničkou odkrojíme.
Ještě chvíli necháme kynout, pak smažíme na vrstvě tuku (nejlépe ve fritéze), aby v něm koblihy plavaly. Smažíme po obou stranách dozlatova. Usmažené pocukrujeme.
Komentáře
Přehled komentářů
Tento recept jsem si hned opsala a jsem připravena jsi ho udělat !!!
Dobrý
(Maky, 2. 4. 2009 15:44)